Social media livewall platform

Social media livewall platform

Voor Dancefoundation is een responsive front-end platform ontwikkeld om live uitzendingen te voorzien van een social livewall. Door middel van realtime foto, tekst en video updates wordt de ervaring van een live uitzending verbeterd. Alsof je in het publiek staat, maar dan vanuit huis.

Social wall en uitzending

Het realtime platform vormt een oplossing om een wereldwijd publiek te bereiken tijdens een radio uitzending of video broadcast. De social wall staat als interactive hub centraal in de online beleving van de uitzending.

Gebruikers kunnen via de social wall de uitzending luisteren terwijl ze met live updates op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond de uitzending. Content van onder andere Twitter en Instagram wordt door een redacteur geselecteerd om het verhaal van de uitzending te versterken.

Gebruikers ‘stemmen’ met hartjes die de vlag van hun land tonen

Realtime internationale interactie

Het platform wordt veel ingezet bij internationale evenementen. Om de wereldwijde interesse in het evenement te benadrukken, kunnen gebruikers ‘stemmen’ met hartjes die de vlag van hun land tonen. Je ziet realtime de hartjes van alle andere bezoekers verschijnen.

Verstuur zelf een hartje


Probeer het via je smartphone, het hartje verschijnt overal tegelijk!

Interactief platform met Knockout

Bezoekers van het platform openen de site één keer en alle updates verschijnen automatisch in het scherm: nieuwe foto's, gewijzigde tijden in de line-up en Twitter berichten van de organisatie. De front-end is ontwikkeld op basis van een Model-View-View Model (MVVM) pattern. Knockout wordt gebruikt voor onder andere data binding, UI refreshing en templates.

Tijdens een live uitzending wordt de tijdlijn gevuld met markers en highlights
Tijdens een live uitzending wordt de tijdlijn gevuld met optredens en highlights

 

De homepage met alle ADE uitzendingen van Beatport
De homepage met alle ADE uitzendingen van Beatport

Het platform in gebruik: Beatport op ADE 2015

De Amerikaanse muziekdienst Beatport was tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) in 2015 de officiële live streaming partner. Gedurende 91 uur heeft Beatport non–stop 71 uitzendingen gestreamd. De streams zijn via de live hub voorzien van een social media livewall.


Bekijk ade.beatport.com

 

Overzichtspagina met meerdere uitzendingen: zet toekomstige evenementen alvast in je kalender, schakel in bij een live uitzending of herbeleef een evenement uit het archief
Overzichtspagina met meerdere uitzendingen: zet toekomstige evenementen alvast in je kalender, schakel in bij een live uitzending of herbeleef een evenement uit het archief.

Het platform in gebruik: Future Sound Of Egypt

Het platform is gelanceerd tijdens de wereldtour van Future Sound Of Egypt. Dit is de radioshow van het Egyptische DJ duo Aly & Fila. Ter gelegenheid van de 400ste aflevering tourden ze de wereld over: Amerika, Australië, Polen, Argentinië, Mexico en Egypte. Deze speciale evenementen werden live uitgezonden.


Bekijk live.futuresoundofegypt.com

Future Sound Of Egypt social wall
De livewall ingezet bij een dance evenement in Amerika — ook de fullscreen beleving is geoptimaliseerd