Online omgeving 247 Parking

Online omgeving 247 Parking

Backscreen heeft de complete online omgeving voor 247 Parking ontworpen, geïmplementeerd en beheerd. Wat in 2010 begon met de ontwikkeling van een website met een complexe reserveer flow, heeft zich ontwikkeld tot een samenwerking van meer dan 5 jaar. 247parking.nl is uitgegroeid tot een van de grootste parkeerdiensten bij de luchthaven Schiphol en Passenger Terminal Amsterdam.

  • Datum Maart 2010 - heden
  • Rol Interaction designer, Front-end developer, Back-end developer
  • Klant 247 Parking
  • URL www.247parking.nl

Website

Parkeerplaatsen worden grotendeels via de website gereserveerd, wat ervoor zorgt dat de website een centrale rol speelt in de service van 247 Parking. Er is extra veel aandacht besteed aan het optimaliseren van het reserveer formulier.

Homepage van 247 Parking
Homepage van 247 Parking
Een service blueprint brengt de gehele service van 247Parking overzichtelijk in kaart
Een service blueprint brengt de gehele service van 247Parking overzichtelijk in kaart

Het reserveren van een parkeerplaats is opgedeeld in verschillende stappen, zoals gegevens van de reis, contactgegevens en de gewenste betaalmethode. Via een overzichtelijk one page form wordt de gebruiker stap voor stap door het proces geleid. Na het reserveren ontvangt de gebruiker een voucher. De voucher toont alle informatie van de reservering en biedt de klant ook de mogelijkheid om zelf wijzigingen door te voeren.

Iedereen heeft overal en via elk apparaat toegang tot internet. De site is daarom responsive ontworpen. Gebruikers hebben altijd, ook onderweg, toegang tot alle functionaliteiten. Een snelle ervaring van de site is belangrijk, ook met een slechte verbinding. Voor alle online touchpoints is daarom de laadtijd geoptimaliseerd, zodat gebruikers zo snel mogelijk hun interactie met de site kunnen starten.

De reserveerflow is volledig responsive
De reserveerflow is volledig responsive

247 Parking biedt klanten verschillende betaalmethodes aan, waaronder iDEAL en creditcards. Het afhandelen van deze transacties wordt verzorgt door payment provider Adyen. Er is een implementatie op maat gemaakt, zodat de betaling van een reservering naadloos in het reserveer proces past. Gebruikers kunnen hierdoor gemakkelijk en snel online betalen.

Schets van de mobiele reserveer flow
Schets van de mobiele reserveer flow

Account omgeving

Een belangrijk deel van de gebruikers maakt zakelijk gebruik van de parkeerservice van 247 Parking. Bedrijven kunnen via een account omgeving gemakkelijk reserveringen plaatsen voor medewerkers. Binnen het account kan een bedrijf medewerkers en auto’s toevoegen, zodat het maken van een reservering minder handelingen vereist.

Backoffice op maat

De backoffice omgeving wordt door beheerders en chauffeurs gebruikt bij het uitvoeren van de werkzaamheden. De backoffice biedt toegang tot alle gegevens, waaronder reserveringen, klanten en facturen. De integratie van de payment provider Adyen is ook in de backoffice doorgevoerd, zodat medewerkers van 247 Parking real-time inzicht hebben in de verwerkte betalingen. De chauffeurs zijn altijd onderweg en daarom is ook de backoffice volledig responsive gebouwd.

247 Parking beschikt over een eigen API
247 Parking beschikt over een eigen API

API

Recent is een API (application programming interface) ontwikkeld voor het 247 Parking platform. Partners krijgen via de API toegang tot de 247 Parking omgeving. De API stelt 247 Parking bijvoorbeeld in staat om zijn service ook via een iOS en Android app aan te bieden aan klanten. Nauwkeurige en geautomatiseerde monitoring zorgt voor een betrouwbare API.


www.247parking.nl